Nieuws
blijf op de hoogste van ons rusthuis!

Aandachtspunten bezoekregeling

18 Jan
Aandachtspunten bezoekregeling

Beste bewoners en bezoekers.

Vorige week, 13 januari ’21, zijn al onze bewoners gevaccineerd. Na drie weken, op 3 februari, krijgen ze hun tweede dosis. Samen met hen zijn er ook al enkele personeelsleden voor de eerste keer gevaccineerd.

Ondanks dat onze bewoners en personeel gevaccineerd zijn kunnen er nog geen wijzigingen of versoepelingen van de huidige maatregelen worden doorgevoerd. Ook niet inzake onze bezoekregeling. Die blijft gewoon van kracht volgens de regels die iedereen ondertussen kent.

Toch zijn er enkele punten waar we extra aandacht willen vragen omdat de concentratie verslapt.

  • Er komen slechts twee mensen op bezoek; één vast nauw contact en één sociaal contact. Het is dus niet de bedoeling dat een derde bezoeker buiten wacht totdat één van de twee bezoekers het bezoek stopt om dan zijn plaats in te nemen.
  • Iedere bezoeker draagt een chirurgisch mondneusmasker. De stoffen maskers mogen niet meer gebruikt worden. Heb je geen chirurgisch masker, dan geven wij je er eentje.
  • Bij het binnenkomen ga dan direct naar de cafetaria. Blijf niet in de hal staan om een praatje te maken met andere bezoekers.
  • Enkel onze bewoner mag eten of drinken in de cafetaria. Het klinkt onlogisch maar voor onze bewoners is “hun” cafetaria geen horeca. Voor onze bezoekers wel. Zij mogen hun mondneusmasker dus onder geen beding afzetten.
  • Praat buiten de cafetaria niet met andere bewoners. Het kan dat er een bewoner op een van de stoelen in de hal zit. Knoop hier geen gesprek mee aan. Onze bewoners dragen geen mondneusmasker! Bezoek gaat door in de cafetaria en uw aanwezigheid buiten de cafetaria dient zo kort en risico-vrij mogelijk te zijn.
  • Wandel niet tussen de tafels in de cafetaria en blijf zoveel mogelijk zitten. Soms zien we dat er praatjes gemaakt worden met mensen aan andere tafels. Begrijpelijk maar hierdoor wordt de veiligheid van de “bezoekbubbel” volledig tenietgedaan. Graag uw extra aandacht hiervoor.
  • Heeft u een vraag voor Pascale? Stel deze dan zoveel als mogelijk telefonisch. Heb je ze, bij uitzondering, toch nodig tijdens het bezoek, klop dan op de deur en kom niet in de verpleegpost.
  • Bezoek op de kamer om een kast goed te leggen of dergelijke kan maar … We zien dat van deze regel misbruik wordt gemaakt om tijdens elk bezoek naar de kamer van onze bewoner te gaan. Dit moet steeds een uitzondering blijven en hiervoor vragen wij uw begrip. Wil je toch naar de kamer? Dan is dit steeds na afspraak met iemand van ons personeel.

We danken jullie alvast voor jullie inzet en begrip om de huidige maatregelen verder te volgen. We doen er alles aan om nu, met de vaccinaties als hulp, om toch niet gepakt te worden net voor de meet. Zodra er een voldoende vaccinatiegraad in risicogroepen bereikt wordt én de druk op het gezondheidszorgsysteem verminderd, kunnen er wel bepaalde wijzigingen worden doorgevoerd.

Team Avondvrede

18/01/2021

0 reactie(s)

Reactie toevoegen