Nieuws
blijf op de hoogste van ons rusthuis!

Verstrengde maatregelen n.a.v. COVID-19 opflakkeringen

27 Jul
Verstrengde maatregelen n.a.v. COVID-19 opflakkeringen

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de tijdelijke maatregelen omtrent bezoek in WZC's aangepast.

Vanaf vandaag gelden volgende regels:

  • Geen fysiek contact meer met de bewoner (geen hand geven, omhelzen, knuffelen ed)
  • Alle bezoekers moeten steeds een mondneusmasker dragen.
  • Bezoek mag enkel binnen om naar de cafetaria te gaan. Bezoek mag ook enkel dat toilet gebruiken. Alle andere verplaatsingen in ons rusthuis zijn verboden. 
  • Bij het bezoekmoment in de cafetaria moet onze bewoner nu ook een mondneusmasker dragen en ook in de sociale bubbel moet er steeds 1,5 meter afstand bewaard worden. Daarom kan er niet meer dan 2 bezoekers per bewoner toegelaten worden.
  • Er wordt bediening aan tafel voorzien zodat bezoek niet hoeft rond te lopen.
  • De cafetaria is enkel open op dinsdag, vrijdag en zondag. Donderdag is de cafetaria opnieuw gesloten voor bezoek. Bezoek moet steeds afgesproken worden. Gelieve NIET in het weekend te bellen voor een afspraak (minimale bezetting)
  • Bezoek in open lucht heeft nog steeds de voorkeur en daar hoeft onze bewoner geen mondmasker te dragen. Bezoek moet dit wel én moet ook de afstandsregel van 1,5 m gerespecteerd worden.
  • De bewoner kan onze voorziening nog verlaten maar beperk dit tot de noodzakelijke afspraken. 

Het is de verantwoordelijkheid van iedereen binnen ons WZC om erop toe te zien dat het mondneusmasker correct gedragen wordt door personeel, bezoekers en bewoners. Iedereen kan u hierop aanspreken of dit aan de directie melden.

Omdat wij een klein, gelijkvloers rusthuis zijn beschouwen wij ons WZC als één "leefgroepbubbel". Omdat afstands- en andere hygiënische regels zeer moeilijk te controleren zijn mogen onze bewoners binnen die bubbel bijna leven als voorheen. Net daarom dat wij allen, personeel, alle bezoekers, externe paramedici en leveranciers zich extra moeten inspannen om te zorgen dat onze "leefgroepbubbel" gevrijwaard blijft van besmettingen. 

Wij rekenen daarop op ieders verantwoordelijkheidsgevoel en sociaal engagement om er alles aan te doen dat we deze piek opnieuw kunnen uitzitten.

Team Avondvrede

0 reactie(s)

Reactie toevoegen