Nieuws
blijf op de hoogste van ons rusthuis!

Testen op COVID-19 in ons WZC

09 Apr
Testen op COVID-19 in ons WZC

Gisteren stond in de media dat er in ons rusthuis ook getest werd. Omdat we in een adem werden genoemd met die WZC's waar er nu outbreaks zijn hebben we vandaag veel ongeruste familieleden aan de telefoon gehad.

Even verduidelijken:

Eergisteren hebben we van de federale overheid testmateriaal gekregen om al onze bewoners te testen. Wij werden geselecteerd omdat wij, voor zover wij weten, GEEN besmette bewoners huisvesten en maar 1 personeelslid hebben dat positief heeft getest op het coronavirus (zij zit ondertussen al 7 dagen in quarantaine) Deze testen zijn vooral om na te gaan of er onzichtbare verspreiding is bij bewoners zonder ziekteklachten. 

Wij behoren dus NIET tot de groep WZC's waar wel veel besmette bewoners zijn en waar alle bewoners en alle personeelsleden getest worden.

Ondertussen zijn gisterenmiddag de testen uitgevoerd en zijn ze deze middag terug opgehaald. Wij hopen morgen in de loop van de dag de uitslagen te krijgen. 

Om ons personeel niet onnodig te belasten zou ik jullie willen vragen om niet allemaal te bellen voor de uitslag. Indien er iets te melden valt zullen wij contact opnemen met de familieverantwoordelijke. In deze telt dus: geen nieuws, goed nieuws.

Let wel, deze testing is een momentopname en, ondanks dat al onze medewerkers en vrijwilligers er in hun privésfeer ook alles aan doen om niet besmet te worden is dit nooit uitgesloten. Wij monitoren dit dan ook dagelijks van dichtbij.

Ook jullie medewerking is van het allergrootste belang. Elk contact is een risico!

Hou jullie bij eventuele raamcontacten, wasophalingen en afgeven van cadeau's ed zeker aan de hygienische voorschriften en afstanden (ook bij gekantelde ramen) Zie je bewoners die op ons terras zitten of in de tuin wandelen, blijf er dan van weg ook al is dit je eigen familie!

Het is een moeilijke periode voor onze bewoners, voor jullie en voor ons personeel maar als iedereen zijn best doet moeten we deze vijand kunnen overwinnen.

Alvast bedankt voor ieders begrip en medewerking.

Tim Vanhoutte0 reactie(s)

Reactie toevoegen